top of page

ACM-AVISA

Seinsommerkveld de Luxe

Motorsykkelinteresserte i distriktet har virkelig tatt imot ACMs tilbud om kombinert trening for roadracing og "mc-treff". Tirsdag ettermiddag var det folksomt i banedepotet, og også denne tirsdagen luktet det svidd grillpølse i pitboksene. I pausen i treningen fikk medlemmer av MC Rana og andre interesserte lære banen å kjenne, og det var ikke få som benyttet sjansen.

Banekjøring for gatesykler er populært og det ble kjørt eksemplarisk. Foto: ACM Media

- For en suveren dag! Alt klaffet! Sykkelen går som ei kule, det er 22 varmegrader og temperaturen i asfalten er perfekt, uttrykte en av førerne da han svett og fornøyd kom inn til pause, og rundt ham ble det nikket ivrig. Nær tyve lokale roadracingsykler hadde tatt plass piboksene, et høyt antall maskiner etter at pandemi og annet herk har gitt denne smellvakre idretten motbør i lang tid.


For ACM ble tirsdagskvelden enda en inspirerende opptur. Å organisere treninger innebærer mye forarbeid. Man skal lykkes med å innkalle nok mannskaper til flaggposter rundt banen, faglig beredskap til ambulansen, tidtaking og annen nøkkelbemanning, men blide folk deltar med stor engasjement.


Det gode samarbeidet med MC Rana bærer også frukter. ACMs tilbud om banekjøring i pausen er blitt veldig populært, og alle slags sykler deltok med stor iver. Kjøringen var eksemplarisk, og hver eneste sykkel vendte tilbake til banedepotet uten en skramme.


På ACMs klubbsykkel denne kvelden fant vi femten år gamle Håkon Skotnes. Hans flinke veileder under kjøringen var et av ACMs styremedlemmer, Erika Skjærvik. Rekruttens smil etter kjøring var så bredt at det kunne sees utenpå hjelmen. Fra classic-miljøet dukket Morten Rygh opp med sin sidevognsykkel, en svenskbygd perle med en femti år gammel BSA 750 som drivkraft.


En flott kveld, og klubben bøyer seg i støvet for sine dyktige og alltid blide banemannskaper. De er unike, og med et aldersspenn fra seksten til over sytti år, utgjør banemannskapene ACMs viktigste kvalitet og miljøskapere. Også baneeier stilte med bemanning, og kafeen holdt åpent for de besøkende. Sakte, men sikkert er Mo i Ranas velkjente mc- og roadracingmiljø i ferd med å gjenreise seg.


ACM vil med værforbehold organisere ny klubbtrening allerede førstkommende tirsdag, og minner om heldagstrening lørdag 2. september. Påmelding kunngjøres senere.

Arctic Circle Motorsport Club, ACM, road racing, Mo i Rana
Fra venstre: Gøran Borkamo (31), Erika Skjærvik (22) , Håkon Skotnes (15) Foto: ACM Media

Perfekt kjøring i et perfekt seinsommervær for både den unge rekrutten og veileder. Foto: ACM Media

Classic tt, ACM, Morten Rygh, Arctic Circle Motorsport Club Mo i Rana
Som en fryd for både øyet og øret deltok Morten Rygh med sin vakre BSA, godt assistert av burkslave og svigersønn, Jørgen Karlsen. Foto: BAJSiste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page