top of page

ROADRACING

Eleganse i høy hastighet

WIKIPEDIA: "Roadracing er en motorsport der førere av motorsykler konkurrerer i hastighetsløp på en asfaltbane. Sporten kjennetegnes av høye hastigheter, krappe svinger og tette dueller mellom førerne."

Roadracing organisert som gateløp i italienske Riccione, 1969. - Foto: Ligabo - Italian Wikipedia

Roadracing er den aller vakreste formen for motorsport!

Det mener iallfall vi i ACM, og det samme gjør nok de fleste som er hektet på denne flotte idretten som utføres i høy hastighet på asfalterte og tilrettelagte baner. Utøveren skal ikke bare håndtere motorens krefter og dekkenes friksjon mot asfalten, for like viktig er evnene til balanse, fysisk styrke og utholdenhet, og ikke minst evnen til håndtere summen av alt dette med samme mykhet som en katt.

 

Roadracing er Mo i Ranas paradesport No1. Ingen andre grener i norsk idrett har hatt flere norgesmesterskap, nordiske mesterskap og EM i Mo i Rana enn nettopp roadracing. ACM er svært stolt over at mange av landets beste utøvere velger å kjøre med ACM-logo på skjorta.

Roadracing i regi av ACM, 2019. Foto: Gary Bailey

Konkurransene i roadracing gjennomføres med felles start, og deltagerne står etter hverandre i den rekkefølge som tidskvalifiseringene har angitt. Føreren med den raskeste rundetiden står først i startfeltet, også kalt pole position. Føreren med den nest raskeste rundetiden står som nr. 2, osv. Løpet går over et bestemt antall runder og første deltager i mål vinner.

Denne Youtube'n er viser første del av fem

om motorsykkelsporten historie. Anbefales!!

bottom of page