top of page

ACM-AVISA

Ryggen fikk seg en smell

ACM-føreren Marcus Høston fikk ikke den sesongavslutningen han håpet på. Årets roadracing-NM på Våler-banen forrige helg, endte på sykehuset på Hamar. Høy fart inn i sandfella resulterte i et smertefullt kompresjonsbrudd i ryggen, og nå går dagene med til å spise piller og ta det piano. Men planene for neste års sesong surrer allerede i 23-åringens hode.

Marcus Høston, Arctic Circle Motorsport Club, Mo i Rana
Fjorårsmester Marcus Høston fikk en brå sesongavslutning i år. Foto: Linda Berg

Humøret er godt noen dager etter heimkomst i Levanger i Trøndelag, og Marcus følger anbefalingen fra legene om å leve som normalt inntil smertegrensen sier stans. Bruddet i ryggen var heldigvis ukomplisert og trengte ingen operasjon, men likevel trenger ryggen tid før han kan belaste den som før. Årets roadracing-satsing er dermed avsluttet, men Marcus har klare planer å komme tilbake for fullt neste sommer.


- Hva skjedde?

- Jeg hadde hatt problemer med at sykkelen spratt ut av gear, og det samme skjedde under racet. Jeg fikk dermed dårlig innbremsing i en kurve, og det gikk bokstavelig rett fram og på trynet i sandfella. Husker ikke så mye etter smellen, annet enn at det var djevelsk vondt.

- Det hadde jo gått greit i forkant?

- Jada, jeg var rimelig fornøyd med trening og kvalifisering, både i Superstock 600 og i Superbike som jeg er fersk på. Rundetidene var ikke så verst, men problemet med gearet på 600'en fulgte meg hele helga. Det 20-runders løpet på Våler gledet jeg meg likevel stort til.

- Du var i tetskiktet ei stund?

- Ja, jeg var fornøyd. Jeg hang på Thomas Sigvartsen ei stund, men så økte han forspranget. Bakfra kom Kristian Sæby og kjøringen var artig og spennende. Men så gjentok dette problemet med gearet seg, og dermed ble jeg satt ut av spill.


Marcus, som i fjor kapret den gjeve NM-tittelen, innledet årets sesong med å brekke fire tær under løpet på banen i Anderstorp. Fire ukers skadeavbrekk gjorde at ACM-førerens planer om å satse på SM i Sverige ble en amputert affære. Sesongen har likevel inneholdt en god del kjøring, blant annet ACMs Arctic Championship på Marcus' heimebane i Mo i Rana. Han forteller at utprøvingen av den større Superbike-klassen ga mersmak, og neste år vil ranatrønderen satse utelukkende på sin Yamaha 1000.


- Du kjører for en klubb med adresse vel 30 mil nord for heimplassen, hvor du også forteller at du har din heimebane. Hva er drivkraften?

- Miljøet hos ACM er unikt og fantastisk bra, og vi føler oss som hjemme når vi tar turen nordover. Og så definerer jeg som alle andre jeg kjenner, banen der oppe for å være en nytelse å kjøre på.

Team Høston. Foto: Linda Berg

Team Høston, som i all hovedsak består av tvillingsøster Oda og pappa Marius, blir med andre ord å passere Nord-Norge-porten er rekke ganger i 2024, og ACM ønsker dem hjertelig velkommen.


Siste innlegg

Se alle

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page