top of page

ACM-AVISA

- Dette likte jeg! Jeg kjøper meg sykkel!

Femtenåringen Håkon Skotnes er blitt hekta på roadracing. Etter noen innledende treninger på ACMs klubbsykkel var all tvil lagt til side, og sist tirsdag ble det avtalt kjøp av en velholdt 300 cc fra Eirik Skjærvik. Allerede på heldagstreningen lørdag 2. september blir både sykkelen og rekrutten å se på banen.

Håkon Skotnes på ACMs klubbsykkel. Foto: ACM Media

Det var mer en tilfeldighet at Håkon Skotnes kom i berøring med ACM og roadracing. Han besøkte banen for å øvelseskjøre med sin 125 cc, og kom der i kontakt med noen av klubbens folk. Et tilbud om å prøvekjøre ACMs klubbsykkel ble tatt imot på strak arm, og før gutten visste ordet av det suste han rundt på en spesialrigget 300 cc Kawasaki på en roadracingbane. Før han slapp ut på banen var sikkerhetsreglementet nøye gjennomgått, han var påført bedre sikkerhetsutstyr, og som veileder under kjøringen fulgte en rutinert instruktør på egen sykkel.


- Jeg ble hekta med en gang, forteller han med et smil.

- Hvorfor det?

- Det går mye fortere, det er mer krevende, men også mye sikrere enn ute på veiene.

- Du innledet kjøringa sammen med noen av landets fremste førere, under Baneviken?

- Ja, det var spennende! Men det gikk trygt og forsiktig. Jeg fikk fin instruksjon, og jeg kjenner meg trygg på banen.

- Hvorfor det? - Det er så åpent og oversiktlig. Hvis man tipper så sklir man bare på asfalten eller på gresset, og så er det jo noen som passer på hele tiden.

- Har du bakgrunn fra annen idrett?

- Litt fra fotball, men det er en stund siden.

- Nå tar du skikkelig i og kjøper deg din egen sykkel?

- Ja, vi kjøpte den nå i kveld, og jeg skal være klar til heldagstreninga 2. september.


Konseptet med prøvekjøring er en del av ACMs rekrutteringsprogram, og kjøringen samsvarer med Motorsportsforbundets "Kom og prøv". Under klubbtreningen sist tirsdag, fulgte ACMs rutinerte fører, Erika Skjærvik like bak. Etter noen runders kjøring er det stans i pitlane hvor rekruttens kjøring, sporvalg og innbremsing blir nøye gjennomgått. Klubben har for tiden én klubbsykkel til gratis utlån, en Kawasaki 300, og vurderer nå kjøpe en sykkel no2.


- Vi setter av midlene vi får fra Grasrotandelen til vår neste sykkel, sier ACMs kasserer, Bjørn Arne Jensen, som selv har ei ungdomstid med roadracing på CV'en. Klubben mistet mange inntekter under pandemien, og har siden gjort mye for å redusere sine kostnader og styrke sin inntjening. Rekrutteringen tok også skade av svakere økonomi, men dette er nå et prioritert område.


Faren til Håkon, Lasse Chica Telsø, er også med på banen, og han setter stor pris på det sønnen har fått være med på.


- Ja, jeg er imponert over klubbens sjenerøsitet og hvor imøtekommende folk har vært. Sikkerhet synes å gjennomsyre alt som skjer, og selv om man står på sidelinjen så kjenner man seg trygg i dette miljøet.

- Kjører du motorsykkel selv?

- Nei, jeg er best med båt, smiler Lasse.


16 år gamle Signe Maria Hansen kommer inn i lokalet iført sin gipsete hånd etter en tur i sandfella for et par uker siden. Denne treningen har hun vært flaggvakt, men forteller at gipsen skal av i neste uke, og at hun skal være klar til heldagstreningen.


- Nå har du fått deg en konkurrent. Håkon har kjøpt sykkel.

- Ja, jeg har sett det, og han kjører jo kjempefort, smiler hun lurt.


ACMs rekrutteringsarbeid ser dermed ut til å gi resultater. Og nå står klubbsykkelen klar til den neste som vil prøve.


Les mer om ACMs visjoner.
Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page