top of page

ACM-AVISA

- WTF…?? A racing track?

Greske Christos Tsitselis var på vei mot Nordkapp og fikk se ACR-skiltet på E6. Den overraskede grekeren måtte stanse på Storforshei for å google, for dette hadde ikke turistinformasjonen nevnt et ord om. Fem minutter etter sto han i depotet med et stort WOW og et minst like stort smil!!


Arctic Circle Motorsport Club, Cristos Tsitselis, Kjell-Owe Jektvik, roadracing
Ducati-eierne Kjell-Owe Jektvik og Christos Tsitselis fant fort tonen da de møttes. Foto: ACM Media

Christos er som så mange andre sydeuropeere en stor mc-entusiast, og han har fartet rundt om i Europa flere ganger. Han har også kjørt fra Aten og rundt halve Middelhavet for å delta på trackdays i Spania, og han også vært i Thailand og kjørt den legendariske ruten Mae Hong Son Loop.

Christos var på vei nordover på sin Ducati Multistrada og ble i bakkene opp mot tunnelen i Ildhøllia forbikjørt av akkurat makan sykkel, og bak styret satt tidligere aktive roadracingfører Kjell-Owe Jektvik. På ekte mc-vis hilses det, og da Jektvik et par kilometer lengre nord svinger av mot ACR, blir grekeren ekstra oppmerksom.

Etter å ha funnet de overraskende opplysningene på Google, kommer Christos opp til arenaen akkurat da dagens trening er avsluttet. Det er lett og rolig stemning i depotet, og arrangøren er i et laid back modus kvelden før NM. Det tar ikke mange minuttene før Christos er i samtale med både stevneleder Geir Steinbakk, klubbleder Kenny Karstensen, Ducati-tvillingen Kjell-Owe Jektvik og en av ACR-fadderne, Øystein Bentzen. Den muntre samtalen har ikke vart lenge før Christos entusiasme er forstått av karene fra ACM.


ACM
Ducati-folk hjelper hverandre. Stramming av kjede går som en lek. Foto: ACM Media

- Du får plukke av litt utstyr på sykkelen og ta deg en tur rundt banen, sier Steinbakk, og Christos tror nesten ikke det han hører. Å ankomme en racingbane og etter fem minutter få kjøretillatelse på banen av banens race director, er langt unna europeisk standard. Og attpå skal han få kjøre helt gratis!

- I dette drittværet må vi ta vare på ekte mc-folk som har kjørt langt, smiler Steinbakk.

Christos er fotograf av yrke og har med seg fotoutstyr i alle varianter. Etter noen runder rundt banen henter han fram en drone som går rett til vers. Han dokumentere sin reise nøye, og kan over en kaffekopp etterpå fortelle om en Norges-tur som allerede er kraftig forsinket. Han har besøkt flere steder på ferden, blant annet Preikestolen, og han har møtt mange trivelige mc-folk langs veien.

- Hvor går ferden videre? Det er meldt enda mer regn, blir han spurt.

- Først Nordkapp, og så blir det sørover gjennom Finland og Polen. Jeg satser på at været blir bra.

Hvilke meteorologiske makter Christos har kontakter med vites ikke, men vel hjemme i Aten kan han via Messenger fortelle: “I was so extremely lucky! I had just one day with rain. It was raining during the night so I enjoyed it so much”.

Som en sann mc-entusiast ønsker han seg tilbake til Mo i Rana, fascinert over at det kjøres mot klokken, og han skriver på Messenger: “All tracks in greece have right “fast” corners…yours has 3 left. My good side is left, so it is going to be a paradise for me!”


En typisk ACR-historie. På minutter knyttes kontakter og man tror man har kjent hverandre hele livet. F.v. Kjell Owe Jektvik, Øystein Bentzen og Christos Titanas Tsitselis. Foto: Christos med selvutløser.


Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page