top of page

ACM-AVISA

Vestlandsfanden er kommet!

Det alltid hyggelige besøket fra Bergen har igjen ankommet Mo i Rana, og ACM ser fram til enda ei fartsfylt uke, men nå sammen med Baneviken. Flere fra det bergenske crewet har deltatt under NM, og innleder sin andre ferieuke nordpå. I år blir det både lisenskurs, instruksjon, trening og løp, men som alltid under det bergenske motto: Det skal være gøy!

Picman, Gary Baley, Arctic Circle Motorsport Club, ACM, Baneviken
Delt glede er dobbel glede, mener Baneviken. Foto: Gary Baiey.

Mange av NM-utøverne forlot arenaen i løpet av søndagen, men ikke få ble igjen til enda en uke med motorsykkel, Og fra hele landet har nye deltakere strømmet til i løpet av søndagen for sitt årlige høydepunkt, det som betegnes som motorsportens svar på Festspillene i Bergen.

I atten år har de to bergenserne Frank Tøsdal og Arne Viken invitert til fartsfest under trygge forhold, og underveis har staben blitt både utvidet og forsterket. Sønner og døtre har påtatt seg av mye av det administrative, for de to grunnleggerne synes det er mer gøy å være ute på banen eller i pitboksene.

– Etter så mange år vet vi at den beste måten å kjøre fort på er å ha det gøy. Rundetidene går ned når man setter seg på sykkelen med senkede skuldre og har få forventninger, fortalte Frank Tøsdal i et avisintervju i fjor sommer, og interessen for å delta er den samme i år. Deltakerne kommer fra hele landet.

Gary Bailey, Frank Tøsdal, Baneviken, Arctic Circle Motorsport Club, ACM, Mo i Rana
Frank Tøsdal i tet. En dyktig og erfaren instruktør. Foto: Gary Bailey

Nytt av året er et lisenskurs for nye utøvere i roadracing. ACMs kursinstruktør, Geir Steinbakk står for innføring av lover og regler, mens mye av instruksjonen blir utført av Banevikens erfarne instruktører.

– De første årene var det nok mer ablegøyer, men så innså vi at mange ble bedre motorsyklister av å kjøre sammen med oss. Så underveis har vi nok fått en tyngre fot på instruksjon og veiledning, fortalte Tøsdal i fjor.

Arne Viken som er sjåførlærer i det daglige, holder noen av ablegøyene i tøylene. Han har tidligere fortalt at bakgrunnen for den første turen til Mo i Rana i 2004 var en serie stygge mc-ulykker i og rundt Bergen. De første årene var det viktigste å få kjøre fort under trygge forhold, men at konseptet underveis har fått mer veiledning og instruksjon.

For å gi de nye utøverne litt ekstra erfaring med seg hjem vil ACM gjennomføre et par klubbløp i løpet av uken.

Siste innlegg

Se alle

Коментарі


bottom of page