top of page

ACM-AVISA

Tre gullmedaljer i nordisk mesterskap

Magnus Vilhelmsen og Morten Rygh reiste hjem med edelt metall fra nordisk mesterskap i classic roadracing på Gelleråsen i Karlskoga i Sverige. Magnus ble nordisk mester både i Superbike og Formula II, mens Morten dro hjem seieren i 750-klassen. ACM er stolt av å ha slike hardtarbeidende karer blant oss!

Magnus foran Mortens buss som begge benyttet på turen til Karskoga. Foto: Privat

Det er en strålende fornøyd Magnus Vilhelmsen vi snakker med på telefonen fra Mosjøen. ACMs styremedlem forteller om en hektisk og krevende sesong i det nordiske mesterskapet som begynte allerede i midten av mai.


- Mesterskapet var firedelt hvor de tre første arrangementene gikk unna over bare fire helger.

- I tre forskjellige land..???

- Ja, vi begynte på Ring Djursland i Danmark 19. og 20 mai, og så bar det videre til Botnia Ring i Finland helga etter, før det tredje løpet gikk på Vålerbanen andre helga i juni. Det ble lange reiser, og grusomt travelt.

- Du samlet poeng i alle disse tre løpene?

- Ja, det gikk rett så bra. I klassen Formula II var jeg faktisk nordisk mester allerede etter løpet på Våler.

- Så pass..!! Hvordan ble helga i Karlskoga da?

- Arrangøren fikk kjempeproblemer etter et lynnedslag som tok både speaker- og tidtakeranlegg. Det meste av lørdagen ble det stillstand, før vi fikk kjøre kvalifisering sent på dagen. Dermed ble alle finalene kjørt på søndag. Jeg deltok i tre klasser, og det ble til sammen seks heat.

- Det ble tett fight i klassen superbike?

- Veldig! Jeg sikret tittelen med bare ett poeng, og da kjørte jeg de siste rundene med lekk toppakning. Men det holdt inn!


Det tok 33 år Også Morten Rygh er kraftig fornøyd etter helgas sverigestur.

- Ja, dette var gøy! Det er 33 år siden jeg deltok i nordisk første gang, og jeg har deltatt hvert år. Har vært på pallen noen ganger, men dette er min første tittel.

Etter 33 sesonger kunne Morten endelig innkassere en nordisk tittel. Foto: Privat

- Hvordan slo arrangørens problemer med kvalifiseringen ut for deg?

- Det gikk forsåvidt greit. Jeg måtte kjøre på en dekktype jeg aldri har kjørt med, og jeg gikk på trynet på treninga. På søndag var det var surt og kaldt i Karlskoga, men i de to finalene gikk det likevel stort sett som planlagt. Jeg hadde litt å gå på etter at jeg vant begge løpene i Finland.

- Hvordan er interessen og deltakelsen i classic roadracing?

- Den er veldig bra. Særlig svenskene er aktive, og vi kjører med fulle heat i de fleste klassene.


Verken Magnus eller Morten vil gi noen garantier for neste års satsing. Magnus venter en familieforøkelse, og Morten synes kostnadene med å reise begynner å bli vel store.

- Med bussen og alt utstyret koster turen opp og ned til Karlskoga opp mot 15.000 kroner. Det er dyrt, avslutter den ferske nordiske mesteren.


ACM gratulerer de nybakte mestrene.


Mer om resultatene på nettsidene til Classic Racing Club Norway

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page