top of page

ACM-AVISA

- Dette ga mersmak!

Det var en svært fornøyd klubbleder som pakket ned standen etter fritidsmessen på torsdag. Polarsirkelen VGS har 1200 elever og Kenny Karstensen tror at minst halvparten av elevene var innom standen og stilte spørsmål. Nå ivrer han etter å møte flere ungdommer på vegne av klubben.

ACM, Mo i Rana, roadracing, arctic
ACMs klubbleder Kenny Karstensen i prat med en av elevene. Anna Wahlberg og Renate Jensen sto også på standen. Foto: BAJ

ACMs deltakelse på fritidsmessen var godt foreredt og godt bemannet. Dette gjør styret bevisst og med et årsmøtevedtak i ryggen. Rekruttering er et prioritert felt, og klubben ønsker å nå ut til både mulige utøvere og andre som ønsker seg en givende fritidsaktivitet. Ifølge Karstensen trenger man ikke engang å være interessert i motorsport.

- Vi har oppgaver innen utallige fagfelt, og vi har et godt miljø med plass for mange, sier Kenny som en kommentar til messa. Han er selv teknisk kontrollant på ACMs arrangement, og har en samboer som organiserer mye av mannskapskabalen når klubben er arrangør. Kenny peker på banemannskaper, tidtaking, IKT og sanitet som noen av de spennende oppgavene.

- Hva er ditt hovedinntrykk etter messa?

- Jeg innser at kjennskapen til våre aktiviteter er for lite kjent, men ungdommene var nysgjerrige og flinke til å spørre om det meste. Ekstra artig at så mange av jentene lot seg engasjere og hadde lyst til å prøvekjøre. ACM er jo heldig å ha Renate Jensen som en dyktig ambassadør.

- Hva det ble det spurt mest om?

- Det å få kjøre selv. Og der må vi få ut mer informasjon. Nesten ingen av ungdommene visste at ACM har tilvenningssykler for juniorer, og at man kan komme og prøve seg om man har lyst. Jeg ser fram til å besøke flere skoler og arenaer, og kunne svare på de spørsmålene ungdommene har.

Kenny Karstensen, ACM, Mo i Rana,  Arctic Circle Motorsport Club, road racing
PVGS-elevene hadde mange spørsmål under fritidsmessa. Foto ACM Media

ACM-styrets Sissel Lande bemannet også standen, og hun deler Kennys ambisjoner om å nå ut til flere ungdommer med informasjon om klubben.

- Hvordan skal ACM nå ut til de unge?

- Dette er en flott måte å gjøre det på, og vi har jo som mål å besøke flere videregående skoler på andre tettsteder. Og om tid og krefter tillater det, så er kjøpesentrene aktuelle. Der treffer vi jo en annen gruppe som er like viktig for oss, de voksne.

- Hva mener du?

- ACM er et flott miljø for voksne å bruke sin fritid på. Kameratskapet er unikt, vi har det hyggelig og har en fin tone på tvers av både kjønn og alder. Denne verdien forsøker vi etter beste evne å ta vare på, så når vi rekrutterer ungdom ønsker vi oss også enda flere voksne.


Klubbens erfarne fører Renate Jensen deltok også på standen. Renates sykkel var et midtpunkt, og mange av de unge var svært nysgjerrige.

- Hva er er ditt hovedintrykk etter messa?

- Det må være at kjennskapen til vår virksomhet er mye mindre enn jeg trodde. Vi har en jobb å gjøre!

- Hva var de unge interessert i?

- Mye, for de visste jo så lite. At de kunne få komme å kjøre på ACMs klubbkvelder overrasket mange. Og så lurte de på hva det kostet, og om de kunne få kjøre med sine egne sykler.

- Hva fikk de til svar? - Vi fortalte at de kunne ta lisenskurs og komme å kjøre så fort de ville, og det var det mange av ungdommene som ikke hadde noen kjennskap til.

- Og jentene?

- De spurte de også. Jeg tror vi må reetablert de jenteklassene jeg møtte da jeg begynte å kjøre. Da tror jeg vi kan nå enda flere, avslutter Renate som i fjor ble nr tre i NM, på tvers av begge kjønn.ACM takker følgende firma for bistand til messeutstyrSiste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page