top of page

ACM-AVISA

ACM Media

Trøndersk folkehjelp ble NMs førstehjelp

Norsk Folkehjelp Stjørdal stilte med syv vakter og to ambulanser, og bemannet de tre sanitetspostene rundt banen. Toppet av arrangements lege og sykepleiere skapte de den tryggheten både arrangør og deltakere trenger. De ble ikke arbeidsledige, men NM forløp uten alvorlige skader.

Norsk Folkehjelp, Arctic Circle Motorsport Club, roadracing
Per Arve Vullum på mc, Gunn-Elin Johansen, Siri Neslein, Vegard Brenntrø, Jørgen Aunet og Per Flekstad kom helt fra Stjørdal for å bidra under NM. Andreas Nårstad var reist da bildet ble tatt. Foto: ACM Media

Under årets tre dager lange NM ble det under trening, kvalifisering og løp avviklet ca 1850 runder på banen i aller høyeste hastighet. Samlet tilsvarer det en strekning på nær 7000 km med høy hastighet i kurver og i tett fight med sykler både forran og bak. At arrangementet forløp uten noen alvorlig skader forteller hvor langt sikkerheten i norsk roadracing har utviklet seg.

Det var ACMs samarbeidspartner Bikeport som først engasjerte trøndersk folkehjelp til Bikeweek i pandemisesongen 2020, og siden har samarbeidet med trønderne fortsatt også under ACMs selvstendige arrangement og under årets NM. Folkehjelpslaget er godt utstyrt, og etter tre års samarbeid er det blitt et rutinert mannskap som kjenner arrangementet. De forteller at turen opp til Mo i Rana er en pur glede, og Per Arve Vullum tar sågar turen opp og ned på sin egen motorsykkel.

Norsk Folkehjelp Stjørdal, Arctic Circle Motorsport Club, roadracing
Siri Neslein og Per Flekstad bemannet ACMs ambulanse og utgjorde én av de tre ambulansepostene. Foto: ACM Media

ACM følger strenge medisinske vilkår satt av det internasjonale motorsykkelforbundet, FIM og av Norges Motorsportsforbund. I tillegg skal retningslinjer fra Norges Idrettsforbund og Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap, DSB ivaretas. Arrangørklubben har dessverre opplevd ulykke med dødelig utgang, men har alltid vært nøye på at sikkerhet og forskrifter er optimalt ivaretatt.

Andreas Nårstad som er folkehjelpslagets leder, forteller at arrangementene i Mo i Rana både er en viktig inntektskilde og en førsteklasses øvingsarena for deres beredskap resten av året.

Jørgen Aunet t.v. og Andreas Nårstad er hhv styremedlem og leder av folkehjelpslaget. Foto: ACM Media

- Under disse arrangementene får vi over flere timer og dager samøve tett internt i laget, og være i tett samarbeid med lege og sykehusets paramedic. Alle som kjører ut skal gjennom den samme traumeundersøkelsen på skade sted og sykestue uansett skade, og dette gir en helt unik praksis. Jeg er selv utdannet ambulansefagarbeider og arbeider i dag som instruktør. Jeg har stort faglig utbytte av disse reisene til Mo i Rana, avslutter Nårstad.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page