top of page

ACM-AVISA

Tilbake på post

Med hånden i gips måtte Signe Maria Hansen tilbringe klubbtreningen på flaggpost sist tirsdag, men ACMs unge roadracing-rekrutt var (nesten) like blid og fornøyd. En uheldig velt under forrige trening gjorde at Signe brakk en finger, og med gipset hånd blir det krevende å kjøre, men hun ivrer etter å være tilbake på sykkelen så snart som mulig. På post 9 fant vi denne kvelden også to andre jenter som fulgte spent med, og i skogen like ved hadde de sine to gateregistrert 125 cc motorsykler stående.

Arctic Circle Motorsport Club, Mo i Rana, motorsport
Fra venstre: Sandra Mikkelborg (16), Emilie Svartvassmo (17) og Signe Maria Hansen (16)

- Du havnet i sandfella på forrige trening, Signe?

- Ja, jeg gikk ut i sving 1, og så tror jeg at handa kom under styret. Jeg brakk en finger og fikk et lite brudd i håndleddet, men det går over.

- Lysten til å kjøre er fortsatt den samme

- Å ja! Jeg kommer tilbake så fort jeg kan!


På post 9, i utgangen av storsvingen, fant ACM-avisa også to andre mc-interesserte jenter, Sandra Mikkelborg og Emilie Svartvassmo. De var på kveldstur opp til ACR og hadde kjørt hver sin 125 oppover fra byen. De fulgte spent med på kjøringen på banen, og det var naturlig å spørre:

- Frister det å prøve selv?

- Ja, det frister, men så var dette med sykkel, svarer Sandra og kaster blikket bort på syklene som passerer.

- Man trenger ikke begynne så dyrt, repliserer Signe, - jeg skrapte sammen det jeg hadde og fikk tak en sykkel for en rimelig penge. - Ja, det hadde jo vært artig å prøve, tilføyer Emile.


Signe har mye rett i det hun sier, for med greit ettersyn og vedlikehold av en brukt intro-sykkel, kan man etter en sesong eller to selge den for mye av det samme som man betalte. Det finnes flere slike sykler til salgs i det norske roadracingmiljøet, særlig nå på høsten, og prisene er ikke avskrekkende.


- Hva synes dere ACM bør gjøre for å framstå som enda mer spennende og fristende for den aldersgruppa dere tilhører?

- Det er litt stille her, svarer Sandra, - Vi hører bare motorsykler. Litt tøff musikk hadde vært bra.

- Og så vet vi så lite om når det skjer noe, når det er løp og sånt, sier Emilie, og de andre er enige.

- NM i fjor var kjempeartig, sier Signe. - Vi skulle hatt mer sånt, og så må det reklameres mer sånn at ungdom vet at det skjer.

- Synes dere vi er litt gammelmodige og kjedelige?

- Kanskje litt..... Det kunne iallfall vært mer musikk og sånt!
Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page