top of page

ACM-AVISA

Superlørdag!

Alt ligger til rette for en heldagstrening av den gode gamle sorten. Etter noen strevsomme år har ACM lykkes å snu trenden, og hele 28 ekvipasjer er til nå påmeldt til lørdagens heldagstrening. Samtidig gjør en god værmelding at også andre mc-interesserte fra både Helgeland og Salten har meldt sin ankomst.

Mens mange andre idretter melder om dalende interesse, har ACMs målrettede arbeid begynt å skape resultater. Det er enda et stykke igjen til ACM repeterer storhetstiden for lokal roadracing, men pilene peker virkelig i rett retning.


- Ja, nå seiler vi i medvind, sier ACMs økonomileder, Bjørn Arne Jensen, - Det er mange lokale førere på lørdag, og så kommer det førere fra både Troms og Trøndelag for å delta på denne organiserte treninga.

- Er det lenge siden så mange førere deltok på en organisert klubbtrening?

- Ja, det er mange år siden, jeg husker nesten ikke sist. Og så er det mange nye navn av året.

- Er det unge førere?

- Ja, det er både ungdommer og godt voksne som hiver seg med. ACMs klubbsykkel er til utlån for to unge debutanter på lørdag, og vi har fem eller flere som allerede har meldt seg til neste års obligatoriske lisenskurs.


Pandemien med et utall av karantenebestemmelser, innreisebegrensninger og andre begrensninger ble tøff for en lokal klubb med nasjonale oppgaver. Økonomisk var det grufullt! Rekruttering ble satt til side, og oppsparte midler til ungdomssatsing ble anvendt til innsparingstiltak, bl.a. kjøp av ambulanse. Men nå er det en fornøyd klubbleder som ser fram til helga.

- Kolossalt inspirerende, sier Kenny Karstensen, - Dette fortjente de som har stått i dette i flere år og forberedt både treninger og løp.

- Hva tror du er årsaken?

- Det at vi fikk satt opp tirsdagtreningene på nytt er nok en viktig årsak, og så ser vi effektene av det organiserte rekrutteringsarbeidet og at vi når mange via ACM-avisa, sier Kenny.


De som besøker banen med egne sykler på lørdag får også anledning i pausene til sigh-seeing-kjøring på banen. Denne kjøringen er for å gjøre seg kjent med banen, og må skje i landeveishastighet.


- Denne sight-seeing-kjøringen gjør vi i samarbeid med baneeier, sier Bjørn Arne, - Det blir tre slike pass på tjue minutter i løpet av dagen. For å slippe ut på banen må man betale 300 kr til baneeier, men 125 cc og mindre sykler kjører gratis. Alt dette organiseres av ACR, og man trenger ikke melde seg på på forhånd.


Bli medlem av verdens beste motorklubb du også!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page