top of page

ACM-AVISA

NM-finaler med en hvit mustang i hælene

Lokal Ford-forhandler, Sentrum Auto sørget for at en hissig Mustang fulgte heatene gjennom den første runden. I bilen fulgte enten stevnets lege eller en av helseforetakets paramedics med dertil førstehjelpsutstyr for hurtig aksjon om en ulykke skulle skje. Det ble lite annet å gjøre for mannskapet enn å nyte den elektriske bilkjøringen.

Ford Mustang, Sentrum Auto, Arctic Circle Motorsport Club, ACM
Ford Mustang Mach E - Forhandler Sentrum Auto. Foto: ACM Media

Safety car, pace car, starter's car, osv.. En sjekk for synonymer viser at det finnes mer enn tredve ulike betegnelser på den bilen som kan befinne seg på banen under et løp, uten å delta i konkurransen. Under roadracing benyttes en bil bak startfeltet på den første runden hvor det er tettest mellom syklene. Ombord i bilen sitter lege eller spesialsykepleier, og de står for en viktig del av beredskapen.

Sentrum Auto var største bidragsyter da ACM søkte etter økonomisk støtte for å kjøpe en ambulanse, og var like positiv da NM-arrangøren var i beit for det klubben definerte som en safety car. De som fulgte finalen fra tribunen kunne se denne hvite mustangen kaste seg i helene på startfeltet.

roadracing, acm, mo i rana
NM-finale roadracing 2022. Foto: Frank Baggen

Nå ska det korrekt tilføyes at en safety car kjører etter til langt mer moderate rundetider enn deltakerne, og den skal nå utkjøringen til pitlane før ledende sykkel nærmer seg slutten av sin andre runde. Motivet er å ha mobil førstehjelp på banen i denne kritiske førsterunden. For stevneleder, Geir Steinbakk er dette sikkerhet på speed.

- Det er kjempeviktig! Jeg godkjenner aldri en start i roadracing uten at jeg ser beredskap for førstehjelp på startplaten og på banen i første runde. Sentrum Auto skal ha stor takk for å bidra slik de gjorde.

Ford Mustang, Sentrum Auto, Arctic Circle Motorsport Club, ACM
Det var en lekker bil Sentrum Auto stilte til disposisjon for NM-arrangøren. Foto: ACM Media

Ford, Sentrum Auto, Mustang Mach E

Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page