top of page

ACM-AVISA

Kvelden før kvelden

Stevneleder for NM-rundene i Mo i Rana, Geir Steinbakk spaserer rolig rundt i depotet og hevder å ha det meste under kontroll. Med et erfarent mannskap i ryggen kan den mangeårige stevnelederen bruke tiden på å sjekke at folk har det bra, og å hilse på de sist ankomne teamene.

Geir Steinbakk, Arctic Circle Motorsport Club, Mo i Rana
ACMs stevneleder Geir Steinbakk. Foto: ACM Media

Geir Steinbakk innrømmer likevel at det har vært en travel dag. Han har bodd på arenaen siden før helgen i sin campingvogn, en tradisjon han har hatt i mange år. Flere norske førere har brukt uka til trening. Den offisielle treningen før NM begynner torsdag morra.


- Er du i rute?

- Ja, jeg kjenner ingen uro. Det er som regel små bagateller som lugger, men de går seg til.

- Hvordan er deltagelsen?

- Den er overraskende bra sammenlignet med hva arrangører i mange andre idretter sliter med, men det er ikke det største NM-arrangementet vi har hatt i ACM-regi. Det er nok mye som spiller inn.


Steinbakk forteller at det likevel er skyer i horisonten, og det er frivilligheten. Han mener det har skjedd noe under pandemien, og det er blitt mer krevende å skaffe nok mannskaper.

- Det går greit, men vi må sjekke med flere enn vi gjorde før. Det virker som folk prioriterer annerledes, og ACM har en utfordring som andre lokale arrangører ikke har.

- Hva er det?

- Ved andre arrangement lokalt kan de frivillige dra hjem etter endt økt, men hos oss forsøker vi å la mannskapene bo på arenaen og la de få være en del av den sosiale ramma. Det blir mye hyggeligere for alle sammen, men vi mangler god innkvartering.

- Hvordan løses det dag?

- Vi må ut og leie campingvogner og bobiler til de frivillige, og det koster oss både arbeid og penger. Der må vi få til en bedre løsning.


- Hvordan går det på det sportslige?

- Helt grumt! Flere av førerne har på trening vært under de offisielle banerekordene, så om været holder så tror jeg de ryker.

- Hvordan er værutsiktene?

- Jeg sier som jeg alltid har sagt, det blir som det blir, avslutter den blåkledde mannen før han tar turen opp i tårnet sitt og sjekker dagens eposter. Han forteller at slike oppgaver har han ikke fått tid til.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page