top of page

ACM-AVISA

- Dere skaper den trygghet jeg trenger for å utføre oppgaven

Stevnelege for NM, Malene Skaarup Laursen gir ACM honnør for god gjennomføring. Hun har latt seg imponere over både rutiner og av mannskapenes kompetanse. Hun har dog et forslag til forbedring.

Det ble mange runder på banen for stevnelege Malene Skaarup Laursen. Foto: ACM Media

Gjennom tre dager har Laursen vært stevnelege under trening, kvalifisering og løp, og hun forlater arenaen med et sterkt ønske om å komme tilbake. I tett samarbeid med én medic og en ambulansebemanning på syv fra Norsk Folkehjelp, har hun utgjort arrangementets beredskap på førstehjelp. I bakhånd har teamet Helgelandssykehuset på Selfors.

Nasjonale løp i roadracing følger spesifikke krav til førstehjelp satt av det internasjonale forbundet. Over hele verden er kravene de samme, og arrangements ansvarlige lege har lite å sette fingeren på.

- Dere er rutinerte, og dere skaper en god trygghet og ramme for den oppgaven jeg skal oppfylle. Det er mitt første arrangement, og jeg ser fram til å kunne delta flere ganger.

- Resten av rescue-teamet, hvordan var det?

- Veldig bra! Ambulansebemanningen fra Norsk Folkehjelp var dyktige, sier Laursen.

- Ser du svake punkt som bør forbedres?

- Jeg kunne ønske meg et hefte med litt mer teknisk info før jeg kom på banen, særlig siden det er første gang jeg er på arenaen.

- Du ble plassert i safety car, og måtte kjøre bak første runde i mange av finalene. Hvordan var det?

- Vanvittig spennende! Moro og interessant.

- Du er ikke ukjent med fart? - Nei, jeg har jo kjørt motorsykkel selv i mange år, og vet hvor moro det er.

- Du kommer tilbake flere ganger?

- Svært gjerne, avslutter Malene Skaarup Laursen, og smiler bredt under forvisning av lovnader om å få teste en Porsche på banen etter dagens løpsslutt!

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page