top of page

ACM-AVISA

Bjørn Arne holder orden

Det begynner å bli noen år siden han sloss med rundetidene på en kvass 350 racer, men Bjørn Arne Jensen har fremdeles et nært forhold til startlistene. Som ACMs kasserer og leder for sekretariatet er det lite under NM som ikke skal innom Bjørn Arne for en sjekk.

Bjørn Arne Jensen, Geir Steinbakk, Kyrre Sandvik, Arctic Circle Motorsport Club
Bjørn Arne Jensen, her i samtale stevneleder Geir Steinbakk t.v. og fører Kyrre Sandvik. Foto: ACM Media

- Det er trange tider i verden. Hvordan er det hos ACM?

- Det går rundt. Vi må tæring etter næring, men det er ingen tvil om at klubbens kostnader har økt mer enn inntektene, svarer han mens han tar økta for innsjekk under NM.


Det er torsdag og offisiell treningsdag for NM. Så godt som samtlige av deltakerne har kommet, men det er alltid noen dokumenter, lisenser eller betalinger som ikke er helt på plass, og der har Bjørn Arne stålkontroll.

- Hva lever klubben av? Hva er inntektene?

- Vi kjenner fremdeles etterdønningene av pandemien, og har langt mindre inntekter fra publikum enn før. Så den største inntektsposten i år blir nok startavgifter.

- Enn utgiftene da?

- De er knyttet til arrangement. Baneleie, lege og sanitet, mat og innkvartering av de frivillige, og i og med at dette er NM, så kommer også reise- og opphold for forbundets representanter.

- Blir det overskudd?

- Nei, i år blir nok et lite minus. Det er færre deltakere enn normalt, mens kostnadene på de fleste områder har økt, sier han og peker ut av vinduet.

- Utsiktene framover da? Tre-fire år med pandemi-underskudd må jo slite på klubbkassa?

- Vi tenker langsiktig, og skal nok makte å snu dette. Vi har allerede gjort noen tiltak for å senke kostnadene, blant annet investert i vår egen ambulanse. Og så må vi nok jobbe mer med publikumsattraksjonene, både vi og alle andre innen norsk roadracing.

- Hva mener du er riktig vei å gå?

- Vi har mye å lære av andre idretter, og vi må bruke energi på nasjonalt nivå dyrke fram én eller flere som hevder seg i utenlandske løp, en som VG og NRK bryr seg om.

- Hva med det lokale tilbudet?

- Der har vi mye ugjort. Klubbtreningene fikk seg en knekk da sanitetskostnadene spratt i været for noen år siden, og det har vi merket på rekrutteringen. Nå har vi brukt nærmere en halv million kroner på ny ambulanse og det som skal bli et velfungerende rescue team, så jeg tror bildet vil begynne å snu allerede neste år, sier Bjørn Arne før han retter oppmerksomheten mot en seint ankommet deltaker.

- Hei, og takk for sist! Hva kan jeg hjelpe deg med...?

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Commenting has been turned off.
Finn Halvorsen
Finn Halvorsen
Aug 06, 2022

Flott at karene holder koken og holdes i arbeid.

Hilsen

Finn Halvorsen

Like
bottom of page