top of page

ACM-AVISA

Besøksdag for lette motorsykler og mopeder

I forbindelse med ACMs roadracingtrening tirsdag 8. august, inviteres ungdom til å besøke arenaen. Folk fra klubben vil informere om roadracing og om stegene man må ta for å bli en av klubbens førere. I pausen under treningen vil ungdommene bli tatt med på en guidet omvisning på den berømte banen. Det vil også bli god anledning til å snakke med førerne.

Signe Maria Hansen begynte med roadracing i sommer, og fryder seg.

En av førerne som vil være på arenaen er årets ferske nykommer, 16 år gamle Signe Maria Hansen. Etter fjorårets sesong som banemannskap under løpene, overrasket hun alle med å stille til årets sesong med en nykjøpt roadracingsykkel. Under og etter pandemien har ACM hatt store utfordringer med avvikling av sine arrangement, og dette har gått ut over klubbens rekrutteringsarbeid. Derfor iverksatte klubben i fjor høst et målrettet arbeid mot ungdom, og deltok blant annet på fritidsmessen på Polarsirkelen VGS. I år satses det på å invitere de unge til klubbens hjemearena..


Den norske Vegtrafikkloven begrenser kjøringen på banen med registrerte motorsykler som ikke deltar i et registrert førerutviklingskurs. Hastigheten under omvisningen blir derfor den samme som på landeveien. Større hastigheter krever kurs, lisenser og spesielle forsikringer.


16 år gamle Signe har lagt bak seg et ferieopphold med familien, men stiller solbrun og klar til denne første treningen i august. Vi spurte henne om hvilke inntrykk hun satt igjen med etter debuten tidligere i sommer.


- Det var jo første gang jeg kjørte motorsykkel, så i starten var det litt skummelt å komme seg opp i fart og finne spor i svingene. Men etter hvert treningspass som jeg kjørte fikk jeg mer og mer fart, og jeg ble mer komfortabel på banen og med motorsykkelen. Jeg erfarte etterhvert hvordan jeg skulle håndtere sykkelen i svingene. Så nå synes eg det går mye fortere og mye lettere.

- Synes du flere unge burde forsøke seg på roadracing?

- Jeg synes alle burde prøve roadracing iallfall én gang. Kanskje er det ikke en sport for alle, men når man først har prøvd seg rundt banen og sett hvordan det er, så er det utrolig artig! Jeg pleier å si at jeg får adrenalinkick, og etter hver kjøring vil jeg bare ut å kjøre enda mer med en gang.

- Du trives med andre ord?

- Miljøet er det hyggeligste og mest støttende miljø jeg har møtt. Alle prater med alle, og alle spør alle om hjelp. Folk bryr seg ikke om du har kjørt i én måned eller fem år. Du er alltid velkommen inn i pitboksen til en prat. Jeg elsker det!


Signe er ikke den eneste unge føreren på banen. Søskenflokken Skjærvik har flere sesonger bak seg, og i buskene lurer flere ungdommer som håper å ha sykler klare denne sesongen. ACM har en egen rekrutteringssykkel man kan leie for å prøve seg. Det stilles egne krav til bruk av personlig sikkerhetsutstyr. Dette vil klubbens folk kunne fortelle mer om på tirsdag.


Treningen varer fra kl. 17.00 til 21.00. Klubben vil samle interessert ungdom til info kl. 18.00, og så vil omvisningen skje i etterkant av dette. Møt opp for en megatrivelig mc-kveld hos ACM.Siste innlegg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page